Marine Le Pen: cetăţenii lumii devin conştienţi de practicile deviate ale elitelor

Candidata prezidenţială franceză Marine Le Pen susţine că elitele se îngrijorează pentru că cetăţenii din întreaga lume se trezesc în cele din urmă şi le văd practicile nefaste.
Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional.
Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional. (Getty Images)

Lidera Frontului Naţional francez a lansat un atac împotriva celor doi opozanţi ai săi în cursa prezidenţială, precum şi împotriva altor lideri ai lumii, la un miting desfăşurat duminică.

Potrivit declaraţiilor Marinei Le Pen, milioane de cetăţeni din lume s-au săturat, în final.

Publicaţia Express a raportat că Le Pen l-a atacat prima dată pe Emmanuel Macron, fost ministru al Economiei în madatul preşedintelui Francois Hollande, susţinând că acesta este candidatul “favorit” al mass mediei şi “avatarul” lui Hollande.

Le Pen l-a atacat şi pe Francois Fillon, afirmând că acesta a fost o “maşină de făcut promisiuni” şi că nu a făcut nimic pentru francezi în timpul celor cinci ani ca premier sub preşedintele Nicolas Sarkozy.

“Sistemul este în stare de panică deoarece poate vedea că oamenii se trezesc”, a susţinut ea.

Le Pen a criticat, de asemenea, şi mass media franceză, susţinând că jurnaliştii şi comentatorii politici o “caricaturizează” şi o atacă cu “săgeţi otrăvite”.

Candidata prezidenţială anti-Bruxelles şi anti-imigraţie a declarat la mitingul de duminică în oraşul sud-vestic Bordeaux că moneda euro – la care ea doreşte ca Franţa să renunţe – este un “cuţit” în coastele poporului francez, adăugând că viitoarele alegeri ar putea declanşa o “schimbare a civilizaţiei”.

“Suntem la discreţia unei monezi adaptate la Germania şi nu la economia noastră. Moneda euro este în principal un cuţit în coaste pentru a ne determina să mergem unde vor alţii”, a mai precizat Le Pen.

În plus, Marine Le Pen a criticat politica UE a graniţelor deschise, susţinând că ea nu doreşte ca Franţa să fie “deschisă tuturor fluxurilor comerciale şi umane, fără protecţie şi frontiere”.

Sondajele de opinie prezic că Le Pen va obţine aproximativ 25% dintre voturi în prima rundă a alegerilor prezidenţiale din 23 aprilie, dar va pierde în runda finală din 7 mai în faţa lui Macron.