Marin Condescu acuzat că beneficiază de influenţa lui Băsescu şi Ponta
alte articole
Arestarea preventivă a lui Condescu a fost necesară din cauza posibilităţii de a influenţa desfăşurarea anchetei din starea de liberatea, se arată în referatul depus de procurorul Emil Moţa la dosarul preşedintelui Consiliului de Administraţie de la Pandurii Târgu Jiu, transmite Mediafax.
Printre numele pe care procurorul le-a ridicat în favoarea lui Condescu se află şeful statului, Traian Băsescu cât şi prim ministrul, Victor Ponta, inculpatul fiind unul din susţinătorii preşedintelui în campania sa electorală.
”Acesta se prevalează de influenţa pe care o are sau lasă să se creadă că ar avea-o asupra unor înalţi demnitari ai statului, în discuţiile purtate cu diverse persoane, precum şi cu organele de urmărire penală, făcând dese referiri la preşedintele Traian Băsescu şi la primul-ministru Victor Ponta”, se arată în referatul Parchetului.
Pe lângă cei doi, inculpatul ar fi susţinut mai multe convorbiri cu şeful IPF Dolj, fost şef şi la IPJ Gorj, Constantin Nicolescu şi vicepreşedintele Comisiei Juridice, senatorul PSD Toni Greblă.
”Inculpatul Condescu Marin a contactat mai multe persoane având statutul de demnitar şi funcţionar public pentru a le solicita sprijinul în rezolvarea problemelor penale pe care le are, respectiv influenţarea modului de soluţionare a cauzelor penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Apreciem că în acest sens sunt relevanţe discuţiile purtate cu senatorul Toni Mihail Greblă şi inspectorul şef Nicolescu Constantin, din cadrul IPJ Dolj”, se menţionează în documentul citat.
După şedinţa de joi seară, de la Tribunalul Dolj, inculpatul a negat afirmaţiile conform cărora a încercat influenţarea situaţiei prin menţionarea legăturilor sale cu preşedintele şi premierul.
Subiectul acestei formulări a devenit ulterior motiv de glumă pentru avocaţii domnului Condescu, care aveau ca scop, spune dânsul, parodierea acuzaţiilor formulate de capul de acuzare.
”Avocatul chiar a glumit pe această temă, văzând enormităţile pe care le debitează, a ieşit în faţa domnului preşedinte şi a spus: ”domnule preşedinte, aceste lucruri eu le-am spus, Marin Condescu niciodată nu le-a spus”, a adăugat Condescu.
Într-o declaraţie pentru Mediafax, fostul şef IPJ Gorj, senatorul Toni Greblă a menţionat că nu s-a implicat în cazul lui Marin Condescu şi nu a luat nicio măsură pentru a împiedica anchetarea acestuia. Relaţiile dintre cei doi datează încă din 1990 atunci când senatorul era în funcţia de prefect al judeţului în timp ce acuzatul conducea Sindicatul minerilor din Oltenia. Eschivele senatorului PSD au continuat acesta afirmând ulterior că poate fi considerată drept presiune asupra Justiţiei şi decizia Parchetului de a recuza judecătorul care trebuia să decidă propunerea de arestare preventivă.
Joi seară, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Condescu şi a lui Viorel Temelescu, vicepreşedintele Pandurii, propusă de procurorii Parchetului Tribunalului Gorj a fost refuzată de Tribunalul Gorj, decizia fiind pasibilă de recurs. La data propunerii de arestare cei doi se aflau în libertare, după ce ordonanţele de reţinere pentru 24 de ore pe numele acestora expirase.
Marţi seară, preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a fost arestat preventiv, pentru fals şi uz de fals, spălare de bani, delapidare fiind acuzat că a prejudiciat clubul cu suma de 2,6 milioane de lei după ce a falsificat trei contracte de cesiune de creanţe.
Luni, 7 octombrie, procurorii DNA însoţiţi de poliţiştii de la IPJ Gorj au descins mai multe percheziţii în casa preşedintelui Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, la sediul clubului de fotbal şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Gorj a precizat că trei contracte de cesiune care asigurau tichete de masă în valoare de 2,6 milioane de ei au fost falsificate de Condescu.