Liberalii, surprinşi de punerea sub acuzare a lui Orban. O nouă nominalizare pentru Primăria Capitalei va fi discutată zilele următoare

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.
Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL. (Facebook)

Gestul retragerii lui Ludovic Orban se încadrează în standardele de integritate impuse de PNL, a declarat luni purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe, afirmând că liberalii au fost luaţi prin surprindere şi că vor discuta în zilele următoare o altă candidatură pentru Primăria Municipiului Bucureşti.

"Gestul retragerii venit într-un moment extrem de dificil denotă responsabilitate şi se încadrează în standardele de integritate impuse de PNL candidaţilor. Evident că primim cu greu acest anunţ şi sperăm în nevinovăţia domnului Orban'', a declarat Stroe pentru Mediafax, adăugând că o eventuală discuţie cu privire la o altă nominalizare se va purta, cel mai probabil în zilele următoare", a precizat Ionuţ Stroe, afirmând că retragerea lui Orban i-a luat pe liberali prin surprindere.

Declaraţiile lui Stroe vin în contextul în care Ludovic Orban a fost pus luni sub control judiciar, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, motiv pentru care deputatul a anunţat că se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei.

Potrivit DNA, la data de 1 martie 2016, Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care liberalul candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.

Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni, arată procurorii.

Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri.