Cristian Bodea vine cu o idee inedită - "Să transformăm puşcăriile în fabrici!"

Ce beneficiu avem de pe urma închiderii corupţilor în cuşti de beton? Doar făcături de cărţi ştiinţifice... În realitate, tot noi picăm de fraieri, atât timp cât cheltuim cu ei mai mult decât cu un copil, este de părere liberalul Cristian Bodea.
Cristian Bodea
Cristian Bodea (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
12.04.2016

Nu mai puţin de 2.500 lei ne costă în fiecare lună deţinutul, în timp ce unui copil îi aruncăm 80 lei. Gândiţi-vă numai, câţi români câştigă în ziua de azi 2.500 lei pe luna, scrie senatorul PNL Cristian Bodea, chestorul Senatului, într-un articol publicat pe stiripesurse.ro.

"Uite aşa, şi dacă recuperăm prejudiciul, tot pierdem cu ei. Câte 30.000 lei anual, cu fiecare în parte. Aproape 7.000 euro investiţi an de an de Stat, într-un corupt, unul care a furat de la Stat. Ca să îl "pedepsim", cică. Curat murdar: viitor de aur, ţara noastră are... Aşa că, zic să lăsăm puşcăriile (prea aglomerate oricum) doar pentru "violenţi", că la bestii se justifică închiderea în "cuşti". Şi să găsim soluţii inteligente de a-i reeduca pe "băieţii deştepţi". Pentru că altfel vor crede în continuare că suntem mai proşti decât ei.

O primă soluţie ar fi să facem fabrici în care să muncească toţi hoţii aceştia: ceva cu furnale, foc continuu. Să asude bine de tot, să fie plini de mizerie şi funingine, ca să înţeleagă valoarea banilor munciţi. Să nu îi mai fure de la cei ce muncesc din greu pentru fiecare bănuţ şi să nu îi mai arunce atât de uşor în carburatorul ultimului bolid sau în "rezervorul" ultimei piţipoance vedetizate de televiziuni", scrie Cristian Bodea.

O altă soluţie propusă de liberal ar fi să ne apucăm de Canalul Bucureşti-Dunăre, sau de o autostradă. Într-o astfel de situaţie corupţii ar munci toată ziua în soare şi s-ar simţi ca la Monaco, dar cu nisipul năclăit în ochi.

"Cea mai bună variantă, însă, ar fi să le luăm bani din orice produc, pe o anumită perioadă de timp. Ca un fel de rată la bancă. Dar ani de zile şi sume serioase, pe măsura "tunului" dat. Un 5-10% din veniturile anuale, să zicem. Pe lângă recuperarea prejudiciului, bineînţeles. Adică să le luam şi dobândă, să nu scape hoţul aşa "ieftin". Şi nici să nu îi plătim noi, prosteşte, reeducarea şi reintegrarea.

Mi se pare o soluţie "win-win win". Scăpăm de cheltuieli stupide, facem bani în plus şi le şi ataşăm un "clopoţel" de portofel. Pentru că "rata" le va aduce tot timpul aminte ca furtul se plăteşte, îi va descuraja să mai încerce şi îi va stimula să se cuminţească.

De ce spun că nu e bine doar cu închisoarea şi izolarea? Pentru că genul acesta de infractor va avea mereu bani suplimentari şi va putea da şpagă pentru a-şi îndulci pedeapsa. Ştim cu toţi că aşa se întâmplă lucrurile, numai că tolerăm cu naivitate. Ce mare lucru li se întâmplă azi? Ei suferă acum, de fapt, doar o privaţiune de jeep şi amante. În rest, îşi pot cumpăra tot confortul în sistemul nostru penitenciar corupt", a continuat Cristian Bodea.

Chestorul Senatului se întreabă ce anume este educativ în a sta cu burta-n sus într-o celulă? "Că bat o "carte" şi fac "schimb de experienţă" cu alţii ca ei? Că se uită relaxaţi la telenovele şi meciuri? Cu ce îi speriem? Cu ce îi "convertim"? Cu nimic! Ba, mai rău, îi "învăţăm" să fie şi mai răi: "cu cât furi mai mult, ai bani să scapi mai uşor". Că la noi, totul e de vânzare. Inclusiv libertatea."

"Hai să fim sinceri!... "La mititica" e acum pentru corupţii noştri ca o ieşire prelungită "cu băieţii". Un fel de resort de detoxificare sau dezintoxicare. Un fel de tabără de perfecţionare sau de team-building. Rabdă un pic, mai şi slăbesc cu ocazia asta. Dar, când ies, mamăăăăă, ce or mai recupera ei...", a mai precizat senatorul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor