Maria Ciobanu: Revoluţia din 7 aprilie 2009 este mândria şi ruşinea politicienilor R. Moldova perindaţi la guvernare

Revoluţia tinerilor din 7 aprilie 2009 nu a fost în zadar. De ceea ce se mai tem liderii de partide de la Chişinău cu apucături dictatoriale, de uzurpare a puterii în stat, este revolta populară, afirmă Maria Ciobanu.
R. Moldova: 7 aprilie 2009, poliţia bruschează protestatarii
R. Moldova: 7 aprilie 2009, poliţia bruschează protestatarii (facebook.com/sursă necunoscută)

„Revoluţia TWITTER a tinerilor din 7 aprilie 2009 este mândria şi ruşinea noastră, a celora care avem acces în Parlament după această dată, a personajelor care s-au perindat la guvernare în aceşti 11 ani”, constată deputatul Platformei DA Maria Ciobanu menţionând că niciun ticălos nu a fost pedepsit iar autorul arderii sau ascunderii Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova nu a fost identificat.

Parlamentara scrie pe pagina sa de socializare că la nenumăratele întrebări legate de desfăşurarea revoltei tinerilor, cărora le-a fost furat votul şi care au venit în PMAN din îndemnul inimii şi la strigătul conştiinţei, nu s-a găsit nicio instituţie abilitată a statului să răspundă. Au fost întocmite rapoarte "grozave" pe sute de pagini, au fost făcute filme şi filmuleţe, dar nu s-a mers mai departe. „De ce?”.

În opinia deputatei, prea mulţi dintre cei care au ocupat şi mai ocupă funcţii importante în stat au fost implicaţi în terorizarea tinerilor.

"Coridorul morţii" din Comisariatele de poliţie este pe conştiinţa ministrului de atunci de Interne, pe conştiinţa judecătorilor, care au luat decizii acolo, direct în Comisariate.

Cei care au dat ordine să fie schingiuiţi tinerii, bătuţi şi înfometaţi au fost promovaţi în funcţie. Unii stau şi azi în fruntea unor comisii parlamentare, "elaborează" legi, dau "lecţii" de morală şi corectitudine. „O, tempora, o, mores!”, a adăugat politiciana.

Maria Ciobanu consideră totuşi, că Revoluţia tinerilor din 7 aprilie 2009 nu a fost în zadar şi că liderii de partide cu apucături dictatoriale, de uzurpare a puterii în stat se tem de revolta populară. Fuga ruşinoasă a lui Plahotniuc nu va fi unică. Aşa vor sfârşi toţi aceia care se cred stăpâni pe viaţă şi pe moarte!

„Memorie veşnică, Valeriu Boboc! Sănătate celora care au suferit... Respect pentru tinerii curajoşi, oneşti şi demni, care s-au mobilizat fără partide politice şi au venit în PMAN să-şi ceară votul furat. Ruşine tuturor acelora care au terorizat tinerii, care au ascuns şi ascund adevărul despre revoluţia din 7 aprilie 2009 şi care au distrus Declaraţia de Independenţă. Momentul adevărului oricum va sosi, chiar dacă îl ascundeţi cu atâta înverşunare de 11 ani...”, a conchis parlamentara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe