Maria Ciobanu: Guvernul R. Moldova să reabiliteze şi Cimitirul Ostaşilor Români nu doar Memorialul "Eternitate"

Maria Ciobanu, deputat în Parlamentul R. Moldova
Maria Ciobanu, deputat în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Deputatul Platformei DA Maria Ciobanu solicită premierului Republicii Moldova, Ion Chicu, să aloce bani şi pentru reabilitarea Cimitirului Ostaşilor Români, după ce acesta a anunţat, marţi, că până pe 9 mai Complexul Memorial "Eternitate" va fi reconstruit capital din surse ale bugetului de stat.

Prim-ministrul menţionează că statul are resurse pentru a face asemenea investiţie, notează parlamentara, amintind că Memorialul "Eternitate" a avut o reparaţie capitală ultima dată în anul 2006, cheltuindu-se în acest scop 35 de milioane de lei, în timp ce Cimitirul Ostaşilor Români se află în paragină.

„Fracţiunea parlamentară DA a propus în timpul dezbaterilor din Parlament a Legii bugetului de stat să fie alocate surse financiare ( 8 mln. lei) pentru reabilitarea Cimitirului Ostaşilor Români, dar amendamentul nu a fost acceptat”, a adăugat Maria Ciobanu, solicitând premierului Chicu să găsească totuşi posibilitatea de a aloca bani şi pentru Cimitirul Ostaşilor Români, „de vreme ce declaraţi că pentru asemenea investiţii statul are resurse destule”.