Marş al tăcerii la Chişinău. Deputat ACUM: 7 aprilie 2009 - preludiu la actul de capturare a statului

Trebuie să ducem la bun sfârşit ACUM ceea ce au început tinerii la 7 aprilie 2009: curăţarea R. Moldova de oligarhi şi construirea unui stat liber, democratic şi prosper, afirmă Maia Sandu.
Protestul tinerilor la Chişinău din 7 aprilie 2009
Protestul tinerilor la Chişinău din 7 aprilie 2009 (facebook.com/Vasile Şoimaru)

PAS Youth şi Tinerii DA au organizat duminică, 7 aprilie un Marş al tăcerii în centrul Chişinăului pentru a comemora victimele evenimentelor din 7 aprilie 2009. Manifestanţii au solicitat autorităţilor să tragă la răspundere persoanele vinovate de acţiunile ilegale comise împotriva protestatarilor paşnici menţionând că acest lucru va putea fi îndeplinit doar când instituţiile statului vor fi scoase din captivitate, asigurându-se astfel o justiţie independentă.

Împreună cu tinerii de la PAS şi DA, la Marşul tăcerii au participat şi deputaţi ai blocului ACUM. Lidera PAS, Maia Sandu a declarat că oamenii care se fac vinovaţi de violenţele din 7 aprilie 2009, în loc să fie pedepsiţi, au fost avansaţi în funcţii şi jefuiesc în continuare ţara. Mai mult, manifestanţilor le-a fost furată revoluţia, iar „clanul de la guvernare şi-a schimbat doar stăpânul în urma unei contrarevoluţii oligarhice”.

„10 ani în urmă o generaţie de tineri s-a sacrificat pentru dreptate, libertate şi un viitor european. Atunci, oamenii au sperat în schimbare şi că jertfele nu au fost în zadar. Dar au fost minţiţi. Trebuie să ducem la bun sfârşit ACUM ceea ce au început ei atunci: curăţarea ţării de oligarhi şi construirea unui stat liber, democratic şi prosper”, a adăugat Maia Sandu.

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandr Slusari, a ţinut să sublinieze că beneficiarul final al sângelui tineretului din aprilie 2009 deocamdată conduce R. Moldova. „Vedem unde sunt azi Zubic, Jizdan, Reşetnicov, Botnari şi alţi actori ai lui Plahotniuc”.

„Datoria noastră, a deputaţilor blocului ACUM, să nu uităm niciodată tragedia din 7 aprilie. Este arhinecesar să revenim la acest subiect şi să pornim în Parlament procesul de elucidare a tuturor circumstanţelor acestei crime, care a fost un preludiu la actul de capturare a statului”, a conchis deputatul blocului ACUM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe