Marea Familie a firmelor "de casă" SRI. Generali de informaţii, decoraţi de preşedinţi, în combinaţii cu Ghiţă

În anul intrării României în Uniunea Europeană, firmele lui Sebastian Ghiţă erau deja conectate la conducta de bani a Serviciului Român de Informaţii, dezvăluie jurnalistul Daniel Befu.
(Epoch Times România)

În jurul lui Sebastian Ghiţă s-a creat o aură, deja intrată în folclor, că ar avea strânse legături cu serviciile de informaţii. Nu ştim de când şi-a intersectat paşii Sebastian Ghiţă cu serviciile secrete, însă anul intrării României în Uniunea Europeană găseşte firmele lui deja conectate la conducta de bani a SRI, scrie jurnalistul Daniel Befu într-o investigaţie publicată în România Curată.

În 2011, o firmă deţinută de doi foşti seniori din aparatul tehnic-nonoperativ al SRI s-a asociat cu societăţile lui Sebastian Ghiţă. La un an după aceea, oamenii din SRI au cedat 90% din firmă către generalul Dumitru Zamfir, cel care a ocupat funcţia de director adjunct al SRI din 1997 până în 2009.

În investigaţia respectivă, jurnalistul Daniel Befu încearcă să creioneze un portret al generalului SRI care nu s-a sfiit să afişeze la vedere o relaţie cu grupul Teamnet, ce aparţine lui Sebastian Ghiţă. Au fost prezentat atât asocierile de afaceri ale lui Dumitru Zamfir, cât şi ale fiicei, soţiei şi mamei generalului. De asemenea, s-a vorbit şi despre cine sunt "tovarăşii săi de arme" de după ieşirea la pensie.

Nu se ştie unde s-au cunoscut Sebastian Ghiţă şi Dumitru Zamfir. Cert este că în ultimii doi ani de carieră în SRI ai lui Dumitru Zamfir, grupul de firme al prietenului lui Ponta a fost contractor al SRI.

Pentru a citi investigaţia intraţi aici.