Marea Britanie impune carantină

Boris Johnson
Boris Johnson (Matt Dunham - WPA Pool/Getty Images)

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a ordonat restricţii stricte la mişcarea oamenilor pentru a încetini răspândirea coronavirusului, spunând că oamenii ar trebui să stea acasă, cu excepţia cazului în care cumpără alimente, călătoresc la muncă, au nevoie de îngrijiri medicale sau de exerciţii fizice.

Într-o adresă televizată către naţiune, Johnson i-a îndemnat pe oameni să nu se întâlnească cu prieteni sau membri de familie care nu locuiesc în casele lor.

"Din această seară trebuie să ofer britanicilor o instrucţiune foarte simplă - trebuie să rămâi acasă", a spus Johnson. „Dacă nu respectaţi regulile, poliţia va avea puterea de a le pune în aplicare.”

Premierul Boris Johnson a generat critici vehemente după ce a aunţat că intenţiona să lase populaţia Marii Britanii să se infecteze cu virusul Wuhan pentru a crea imunitate. Rata de deces în Italia se situează la aproape 9%, iar în cazul în care toată populaţia Regatului Unit s-ar fi îmbolnăvit, numărul imens al persoanelor care ar fi necesitat terapie intensivă ar fi coplieşit sistemul de sănătate britanic, ridicând şi mai mult rata mortalităţii.