Italia, virusul Wuhan. Numărul de cazuri noi, decese zilnice, în descreştere a doua zi consecutiv

Virusul Wuhan loveşte întreaga planetă
Virusul Wuhan loveşte întreaga planetă (Barry Lewis/In Pictures via Getty Images)

Agenţia pentru Protecţia Civilă din Italia a raportat a doua scădere a cazurilor noi, oferind o oarecare speranţă italienilor şi comunităţii globale în lupta cu pandemia de virus Wuhan.

Cu trei săptămâni în urmă, Italia a înregistrat o creştere bruscă a numărului de cazuri care au declanşat un focar masiv în Lombardia, apoi în nordul şi centrul Italiei, apoi s-a extins în sudul Italiei.

Potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii, numărul deceselor noi raportate luni a ajuns la 601, în scădere faţă de 651 înregistrate duminică. Numărul de cazuri noi a urcat cu 4.789 la 63.927, de la 59.138.

Numărul total de cazuri se ridică la 64.000 de persoane la o zi după ce guvernul italian a iniţiat măsuri dure de carantină şi a decis să închidă producţia industrială în toată ţara pentru a încerca să impună respectarea mai strictă a recomandărilor de distanţare socială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe