Maramureş: SMURD la un an de activitate; Ucraina ar putea prelua modelul românesc

Epoch Times România
15.01.2011

ISU Maramureş a marcat, vineri, un an de la deschiderea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş (SMURD), la eveniment fiind prezentă şi o delegaţie de medicii specializaţi din serviciul de urgenţă din Ucraina, care au spus că vor lua drept model de organizare SMURD România.

Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ a declarat, pentru AGERPRES, că la ceremonie au participat reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, oficialităţi judeţene şi locale, parlamentari, şefi ai instituţiilor de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Maramureş, şefi ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele limitrofe, primari, cadre militare în rezervă şi active ale unităţii noastre şi din alte unităţi.

De asemenea, la eveniment a participat o delegaţie de specialişti în medicina de urgenţă din regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina, condusă de către şeful Direcţiei centrale de sănătate a administraţiei de stat din Ivano-Frankivsk, Oliniciuk Mykola.

Cu aceiaşi ocazie , inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Gheorghe Pop de Băseşti" al judeţului Maramureş, col. Ion Pop şi şeful Direcţiei centrale de sănătate a administraţiei de stat din Ivano-Frankivsk, Oliniciuk Mykola, au semnat "Convenţia privind stabilirea relaţiilor de colaborare în parteneriat cu Direcţia Centrală de Sănătate din cadrul Administraţiei Regionale de Stat din Ivano-Frankivsk".

Specialiştii ucraineni s-au arătat impresionaţi de profesionalismul şi performanţele S.M.U.R.D. Maramureş şi au declarat că vor propune conducerii administrative a regiunii pe care o reprezintă să integreze serviciile de răspuns la situaţii de urgenţă într-o structură asemănătoare.

Într-un an de activitate, SMURD Maramureş a totalizat 3.936 de intervenţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor