Maoişti îl răpesc pe legislatorul indian în mijlocul discuţiilor privitoare la ostatecii italieni

Oficialii indieni spun că rebeli maoiştii au răpit un legislator în statul de est Orrisa, unde doi italieni au fost răpiţi de rebeli săptămâna trecută, potrivit unui raport VOA.
Epoch Times România
24.03.2012

Oficialii indieni spun că rebeli maoiştii au răpit un legislator în statul de est Orrisa, unde doi italieni au fost răpiţi de rebeli săptămâna trecută, potrivit unui raport VOA.

Autorităţile afirmă că un grup de bărbaţi înarmaţi l-au răpit pe legiuitorul de stat Jhina Hikaka din maşina lui sâmbătă devreme.

Poliţia declară că bărbaţii au lăsat pliante în maşina lui Hikaka, care cuprindeau aceleaşi 13 cerinţele stabilite pentru eliberarea italienilor.

Nu a fost imediat clar dacă politicianul a fost răpit de aceeaşi aripă de maoiştii care i-a răpit pe italieni. Răpirea de sâmbătă a avut loc într-o regiune diferită a statului.

Negociatorii rebelilor au vorbit cu oficialii guvernamentali despre eliberarea italienilor.

Rebelii maoişti, cunoscuţi sub numele de Naxalites sau Naxals, s-au infiltrat în peste 20 de state indiene.

Liderii indieni s-au referit la Naxalism ca la cea mai mare ameninţare la adresa securităţii interne. Grupurile îi includ pe unii din cei mai săraci oameni din ţară, care spun că luptă contra achiziţionării de către stat a pământurilor lor şi ale resurselor naturale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor