Poliţia italiană a arestat un tânăr suspectat că plănuia un atac la o sinagogă din Milano

Epoch Times România
15.03.2012

Un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost arestat joi în nordul Italiei, fiind suspectat că planifica un atac care viza o sinagogă din Milano.

Suspectul, aparent de origine marocană, ar fi avut pe calculator detalii despre sinagogă şi planuri pentru atac.

Ministrul italian de interne, Anna Maria Cancellieri, a declarat că situaţia este tratată cu cea mai mare seriozitate, dar nu a fost emisă alertă de terorism.

Suspectul, care ar fi trăit în Italia de la vârsta de şase ani, ar fi fost arestat la Brescia, joi dimineaţă.

Operaţiunea a fost "rezultatul monitorizării site-urilor islamiste", a declarat şeful unităţii antiterorism a poliţiei italiene, Claudio Galzerano.

El a precizat că bărbatul activa într-un grup de pe Facebook, ce avea circa 10 membri şi unde erau postate "instrucţiuni şi manuale pentru dispozitive explozibile".

Autorităţile nu au descoperit substanţe chimice în momentul arestării.

În paralel, poliţia din Londra a declarat că o femeie în vârstă de 40 de ani a fost arestată joi, fiind suspectată de strângere de informaţii în scopuri teroriste. Nu există informaţii că ea ar fi fost implicată în complotul de la Milano, dar ar fi avut legături cu suspectul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor