Maia Sandu: Statul R. Moldova doreşte să fie partenerul oamenilor de afaceri, nu gardianul acestora

Maia Sandu şi Frank-Walter Steinmeier la Forumul de afaceri moldo-german
Maia Sandu şi Frank-Walter Steinmeier la Forumul de afaceri moldo-german (presedinte.md)

Republica Moldova are nevoie de antreprenori oneşti şi vizionari, de investiţii transparente, de noi afaceri lansate şi dezvoltate. Afaceri care să creeze locuri de muncă, să crească bunăstarea antreprenorilor şi angajaţilor, să revitalizeze comunităţile, a declarat preşedintele Maia Sandu la deschiderea Forumului de afaceri moldo-german, care îşi desfăşoară lucrările în aceste zile la Chişinău concomitent cu vizita preşedintelui Germaniei Steinmeier.

„Şi pentru că avem nevoie de investitori, de antreprenori, vom avea grijă să asigurăm în ţara noastră un climat de afaceri propice, în care relaţiile fiscale, juridice şi de altă natură cu autorităţile să fie clare, transparente şi bine intenţionate. Statul Republica Moldova doreşte să fie partenerul oamenilor de afaceri, nu gardianul acestora”, a adăugat şefa statului.

Deşi în ultimii ani, Republica Moldova a fost zguduită de scandaluri de corupţie în sistemul bancar, de scandaluri în sistemul judiciar noua guvernare a făcut un angajament foarte serios pentru a corecta aceste lucruri, pentru a realiza o reformă autentică în justiţie şi pentru a pune capăt practicilor de corupţie, a subliniat Maia Sandu.

Mai mult, noua guvernare a făcut angajament să îmbunătăţească actul de guvernare în general, să aducă claritate şi transparenţă în relaţia business-ului cu statul, să consolideze stabilitatea sistemului bancar şi să garanteze prin lege protejarea proprietăţii şi investiţiilor.

„Vă aşteptăm cu drag în Republica Moldova! Şi vom face tot ce ne stă în puteri pentru ca să asigurăm un mediu de afaceri potrivit, care să vă permită să dezvoltaţi afaceri de succes în R. Moldova”, a fost mesajul preşedintei pentru antreprenori şi investitori, notând că în prezent activează peste 400 de companii cu capital german în industrie, agricultură, tehnologii informaţionale şi servicii, care au reuşit în pofida dificultăţilor. „Vă invit să creştem numărul acestor întreprinderi.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe