Maia Sandu: Plahotniuc încearcă să încingă spiritele în societate, semănând frică

R. Moldova a mai urcat o treaptă în topul degradării, afirmă Dumitru Sliusarenco în contextul mesajelor sexiste şi de ură adresate de contramanifestanţi protestatarilor ACUM din faţa Guvernului care cereau micşorarea preţurilor la alimente şi combustibil.
Contramanifestaţia împotriva protestului blocului ACUM privind majorarea preţurilor la alimente şi combustibil
Contramanifestaţia împotriva protestului blocului ACUM privind majorarea preţurilor la alimente şi combustibil (facebook.com/Dumitru Alaiba)

Copreşedinta Blocului ACUM, Maia Sandu susţine că „guvernarea coruptă” doreşte să ducă în eroare societatea şi de aceea a decis să contracareze protestul de joi al Blocului ACUM faţă de scumpirile la alimentele de bază şi combustibil trimiţând „ortaci agresivi”, care au contramanifestat folosind limbaj violent.

Lidera PAS a subliniat că iresponsabilitatea guvernării a dus la majorări de preţuri fără precedent, punând la grea încercare populaţia R. Moldova şi aşa sărăcită, însă neavând soluţii politice pentru a ieşi din criza în care tot el a dus ţara, Plahotniuc încearcă să încingă spiritele în societate, semănând frică. „Violenţa este semn de slăbiciune, nu de putere. Să punem capăt acestei guvernări criminale!”

Deputatul ACUM, Alexandr Slusari a menţionat că „regimul mafiot” ar fi în agonie deoarece în rezervă i-au rămas doar minorii cu feţele ascunse, impuşi să vină cu pancarde şi lozinci mai mult decât scârboase şi Ţuţu cu motocicleta, care este principalul "ideolog" al acţiunilor guvernării. „Frica mea este că în această agonie, mafiotul principal este în stare să dea foc la ţară.”

În context, avocatul de la Promo-LEX, Dumitru Sliusarenco a ţinut să atenţioneze că R. Moldova ar mai fi urcat, joi, 23 mai, o treaptă în topul degradării. Nu trebuie rapoarte, nu trebuie studii, e suficient să se vadă atitudinea faţă de proteste.

„Printre altele, în luna februarie, în Orhei, tinerii de la Occupy Guguţa au fost reţinuţi şi amendaţi pentru un placat inocent şi sarcastic cu inscripţia: “Шор наш любимый вор” (n.r. „Şor, iubitul nostru hoţ”). Cum vor fi sancţionaţi oamenii care au venit cu mesaje sexiste şi de ură azi? Pun pariu că nicicum”, a concluzionat expertul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe