Maia Sandu nu doarme: Sputnik a fost interzis în R. Moldova şi, în consecinţă, şi în România

Maia Sandu
Maia Sandu (Epoch Times România)

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova a dat un ordin, sâmbătă, prin care a blocat două site-uri de propagandă ale Kremlinului, în contextul războiului din Ucraina.

Mai exact, este vorba despre site-urile Sputnik Moldova şi GagauzNews, care în acest momentul nu mai pot fi accesate.

Motivul invocat de SIS: cele două site-uri de propagandă ale Rusiei "promovează informaţii ce incită la ură şi război, în condiţiile stării de urgenţă" care a fost decretată în Republica Moldova.

Ordinul a fost transmis Registratorului naţional al domeniului de nivel superior "md" şi furnizorilor de reţea şi/sau servicii de comunicaţii electronice, pentru a bloca, în condiţiile legii, imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la site-urile respective.

În consecinţă, Sputnik Moldova şi GagauzNews nu mai pot fi accesate în acest moment nici din România.

Pe 24 februarie, Parlamentul Republicii Moldova a declarat stare de urgenţă pe întreg teritoriul ţării, pe o perioadă de 60 de zile. În acest sens, atât Serviciul de Informaţii şi Securitate, cât şi Consiliul Audiovizualului monitorizează conţinutul online, dar şi audiovizual cu privire la mesaje ce ar incita la ură şi război.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe