Maia Sandu şi Klaus Iohannis au convenit să-şi coordoneze acţiunile în sprijinul refugiaţilor din Ucraina

Vladimir Zelenski, Klaus Iohannis, Maia Sandu şi Andrzej Duda la Chişinău (presedinte.md)
Tatiana Chiriac
25.02.2022

Preşedintele Maia Sandu a discutat, vineri, cu preşedintele României, Klaus Iohannis despre situaţia complicată din regiune, cauzată de războiul din Ucraina şi despre deciziile adoptate la Consiliul European de joi.

Cei doi şefi de stat au convenit ca R. Moldova şi România să-şi coordoneze acţiunile pentru a asigura asistenţa necesară refugiaţilor din Ucraina.

De asemenea, Maia Sandu i-a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru susţinere şi solidaritate, în contextul evoluţiilor curente, şi pentru angajamentul de a ajuta în continuare Republica Moldova.

Agresiunea militară din Ucraina şi impactul ei asupra R. Moldova şi a ţărilor din regiune a fost discutat joi seară, de Maia Sandu şi cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

Şefa statului a vorbit cu înaltul oficial europeană despre măsurile întreprinse de autorităţi pentru a asigura securitatea cetăţenilor R. Moldova, precum şi pentru a gestiona fluxul de refugiaţi din Ucraina care a ajuns în ţară.

Ursula von der Leyen a dat asigurări că Uniunea Europeană va rămâne alături de Republica Moldova, inclusiv oferind asistenţă pentru combaterea consecinţelor acestei crize asupra ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor