Maia Sandu, întâmpinată la Edineţ cu proteste organizate de garda tânără a PSRM din Bălţi

Protestul este un drept constituţional, pe care îl respect, a afirmat Maia Sandu.
Maia Sandu în vizită la Edineţ
Maia Sandu în vizită la Edineţ (presedinte.md)

Preşedintele Maia Sandu, a fost marţi în vizită de lucru în oraşul Edineţ, unde a avut întâlniri cu primari, directori de şcoli, reprezentanţi ai autorităţilor locale, medici şi antreprenori din raion.

Totodată, şefa statului a fost întâmpinată la Edineţ de către un grup de protestatari. Presa de la Chişinău scrie că manifestanţi cu cagule pe cap şi pancarte în mâini, au scandat „Jos Maia Sandu”. Jurnaliştii de la Nord News i-au recunoscut pe unii dintre protestatari. „Aceştia fac partea din garda tânăra a PSRM din Bălţi şi au fost observaţi la mai multe evenimente alături de Igor Dodon, Alexandr Nesterovschi, Alexandr Usatîi sau Serghei Gramma.”

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, Maia Sandu a discutat cu antreprenorii despre restabilirea şi extinderea pieţelor de desfacere pentru producţia lor şi despre necesitatea diversificării economiei locale, menţionând că Republica Moldova are nevoie de investiţii majore de calitate, care vor veni în ţară doar dacă vom avea o justiţie de încredere.

„Le-am povestit oamenilor cu care am discutat la Edineţ despre planul de recuperare economică la care lucrăm în prezent. Ţara noastră are nevoie de soluţii concrete pentru a depăşi criza, dar şi de măsuri serioase pentru a începe un proces de dezvoltare şi modernizare”, a afirmat preşedintele.

Cu referire la grupul de protestatari care au întâmpinat-o la Edineţ, şefa statului a declarat că protestul este un drept constituţional, pe care îl respectă. „În calitate de Preşedinte, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a schimba spre bine viaţa tuturor cetăţenilor - inclusiv a celor care au alte viziuni sau preferinţe politice decât mine”, a subliniat Maia Sandu.