Maia Sandu, despre nunta organizată de Chicu: Premierul îşi bate joc de lege, el trebuie sancţionat penal

Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)

Nedreptatea şi neruşinarea prim-ministrului lui Dodon întrec orice măsură, consideră liderul PAS Maia Sandu, menţionând că premierul Chicu a făcut pe 28 august nuntă mare fiului său încălcând hotărârea semnată de el, regulile situaţiei de urgenţă şi propriile cuvinte. „Oamenii mor, dar prim-ministrul lui Dodon face nuntă!”.

Astfel, PAS va solicita Inspectoratului General de Poliţie să-l sancţioneze contravenţional pe prim-ministrul Chicu şi va înainta un denunţ Procuraturii Generale solicitând cercetarea acţiunilor sub aspect penal.

Politiciana aminteşte că prim-ministrul Chicu a hotărât în august că toţi oamenii care vor face nunţi sau cumetrii vor fi pedepsiţi şi vor fi obligaţi să plătească amenzi mari sau chiar să facă închisoare.

„Tot el, vorbea la televizor în bătaie de joc despre toţi cei care măcar s-au gândit să facă ceremonii. Însă lui i se permite?!

Ce vrea să arate oamenilor prim-ministrul cu asta? Că e mai presus de lege? Că-şi poate bate joc de lege şi de oameni fără să păţească nimic? Că el poate face ce vrea în ţara asta, în timp ce oamenii simpli rămân fără lucru, nu-şi văd familiile, trăiesc de pe o zi pe alta?”, a întrebat retoric preşedinta PAS.

În opinia acesteia, Chicu nu doar a pus în pericol sănătatea invitaţilor la nuntă, el a scuipat în sufletul tuturor celor care au înmormântat rude în această perioadă, medicilor care sunt epuizaţi, în sufletul tuturor familiilor care nu s-au putut vedea şi nu au putut avea o vacanţă alături de copii.

Acţiunile prim-ministrului sunt o sfidare evidentă a legii şi reprezintă o ameninţare la adresa securităţii şi sănătăţii publice şi trebuie pedepsite contravenţional şi penal, a adăugat Maia Sandu, subliniind că nicio persoană nu poate fi mai presus de lege, indiferent de funcţia pe care o deţine! La toamnă vor zbura cu toţii din funcţii şi vom face ordine. E vremea ca legea să fie egală pentru toţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe