Maia Sandu: În cazul victoriei la prezidenţiale, voi dizolva Parlamentul - produsul înţelegerii dintre Plahotniuc şi Dodon

Maia Sandu, premierul R. Moldova
Maia Sandu, premierul R. Moldova (gov.md)

Preşedinta PAS, Maia Sandu, susţine că Igor Dodon este un exponent al corupţiei iar dacă alegerile prezidenţiale din toamnă vor fi fraudate prin amendarea Codului Electoral, lipsa de observatori independenţi şi aducerea alegătorilor din Transnistria contra plată, va scoate oamenii în stradă.

Liderul PAS a declarat într-un interviu pentru Balkan Insight că în scenariul unei victorii, primul lucru pe care îl va face când va ajunge în funcţia de Preşedinte este să reducă cheltuielile exorbitante pentru întreţinerea Preşedinţiei.

„Este inadmisibil ca o ţară unde tot mai mulţi oameni se confruntă cu sărăcie să plătească sume fabuloase pentru luxul unui demnitar de stat”, a adăugat politiciana, menţionând că apoi va întreprinde vizite oficiale la Bucureşti şi Kiev, ca să refacă ceea ce a stricat Igor Dodon – relaţiile cu vecinii.

Parlamentul actual al R. Moldova este nefuncţional, fiind produsul înţelegerii dintre Plahotniuc şi Dodon a ţinut să sublinieze Maia Sandu precizând că a treia foarte importantă măsură pe care o va întreprinde în calitatea de şef al statului va fi dizolvarea Legislativului. „Dacă ne dorim o ţară liberă şi prosperă, trebuie să curăţăm clasa politică.”