Maia Sandu, către Igor Dodon: „Nici să nu te gândeşti să furi votul oamenilor!”

Dodon planifică să cheltuie 2 milioane de euro pentru a cumpăra voturi din regiunea transnistreană, afirmă Maia Sandu.
Igor Dodon şi Maia Sandu
Igor Dodon şi Maia Sandu (facebook.com/D. Alaiba/newsmaker.com)

Preşedinta PAS, Maia Sandu, l-a avertizat pe Igor Dodon să nu încerce să fraudeze alegerile prezidenţiale, să înţeleagă şi să accepte că vremea lui a trecut, să nu se joace cu răbdarea poporului şi a oamenilor buni ai ţării: „Nici să nu te gândeşti să furi votul oamenilor!”

Declaraţiile au fost făcute luni, 7 septembrie, în cadrul unui briefing de presă, unde politiciana a cerut instituţiilor statului să organizeze şi să supravegheze corect procesul electoral întrucât din informaţiile pe care le deţine, Igor Dodon încearcă să pună în aplicare schemele din 2016.

Astfel, acesta încearcă să împiedice, cât de mult poate, votul cetăţenilor din afara ţării obstrucţionând deschiderea mai multor secţii de votare în Vest şi, totodată, recurge la falsificarea actelor şi semnăturilor pentru a deschide mai multe secţii de votare în Est.

„Dodon va încerca să transporte organizat şi să cumpere din banii furaţi de la oameni voturi în regiunea transnistreană. Din informaţiile noastre, el planifică să cheltuie 2 milioane de euro pentru a cumpăra voturi din regiunea transnistreană. Inventează minciuni despre mine sperând că va speria lumea cu minciuni despre oponenţii săi”, a adăugat liderul PAS.

În context, Maia Sandu a subliniat că echipa sa a devenit mai puternică şi a învăţat lecţiile din alegerile precedente: „Spre deosebire de 2016, PAS este mult mai pregătit pentru a apăra votul şi a combate minciunile. Anul acesta vom avea membri şi observatori în toate secţiile de votare.”

Spre deosebire de 2016, avem mulţi susţinători în instituţii publice la nivel central şi local care nu se mai tem să ne informeze despre fărădelegile pregătite şi să ne susţină pentru a aduce dovezi, a precizat preşedinta PAS, menţionând că aceştia „vor fi o voce curajoasă şi vor apăra votul cetăţenilor împreună cu noi”.