Mihai Popşoi: Negustorul Dodon savurează luxul Preşedinţiei oferit de Erdogan în schimbul profesorilor turci

Dodon nu e preşedinte al R. Moldova, ci vânzător de oameni şi de ţară, afirmă deputatul PAS Mihai Popşoi.
Protest în susţinerea profesorilor turci expulzaţi din Moldova
Protest în susţinerea profesorilor turci expulzaţi din Moldova (facebook.com / aimoldova)

Vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi susţine că „negustorul Dodon a vândut paşapoarte, hoteluri, avioane, dar şi oameni”, referindu-se la expulzarea ilegală a profesorilor turci la 6 septembrie 2018.

„S-a vândut şi pe sine când a plecat din PCRM, când a votat pentru Nicolae Timofti, când a promovat sistemul mixt de vot împreună cu Plahotniuc”, notează deputatul PAS, menţionând că oamenii nu au uitat că duminică s-au împlinit doi ani de la „vânzarea” profesorilor turci de către Dodon.

„Ce a făcut Dodon pentru a-i întoarce acasă şi pentru a alina durerea celor şapte familii din Moldova? Nimic”, a adăugat Mihai Popşoi, ţinând să sublinieze că şeful statului savurează luxul Preşedinţiei oferit de Erdogan în schimbul profesorilor. „Ăsta nu e preşedinte, dar vânzător de oameni şi de ţară!”.

Republica Moldova este unul dintre puţinele state care, în 2018, a acceptat solicitarea Ankarei de a extrăda profesori turci din reţeaua condusă de Gulen. Multe alte state, printre care România, Franţa, Germania sau SUA au respins aceste solicitări. Ulterior, în cadrul unei întâlniri, Erdogan i-a mulţumit lui Dodon pentru expulzarea celor 7 profesori turci pe care el a numit-o drept „luptă împotriva terorismului FETO” cerând lui Igor Dodon să închidă activitatea liceelor „Orizont” şi să le transfere în gestiunea unei organizaţii controlate de liderul de la Ankara.