Maia Sandu a primit felicitări de la şefii statelor vecine, Klaus Iohannis şi Volodimir Zelenski

Maia Sandu, preşedintele PAS, fost premier al R. Moldova
Maia Sandu, preşedintele PAS, fost premier al R. Moldova (facebook.com/PAS)

Preşedintele ales al Republicii Moldova Maia Sandu a purtat o discuţie telefonică cu Preşedintele României, Klaus Iohannis, precum şi cu cel al Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunţă Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS).

„Maia Sandu a primit cele mai calde felicitări pentru victoria în alegerile prezidenţiale şi i-a mulţumit preşedintelui Iohannis pentru tot sprijinul frăţesc şi necondiţionat acordat de-a lungul anilor de către România pentru cetăţenii moldoveni”, se arată într-un comunicat de presă.

Odată cu accederea în funcţia prezidenţială, Maia Sandu a punctat că va depune eforturi susţinute pentru refacerea şi consolidarea relaţiilor cu România.

Totodată, aceasta a mulţumit preşedintelui Iohannis pentru felicitări şi deschiderea de a avansa la un nou nivel în relaţia dintre cele două state prin intensificarea şi aprofundarea parteneriatului strategic pentru integrare europeană care stă la baza relaţiilor dintre Republica Moldova şi România.

„Maia Sandu a primit sincere felicitări pentru victoria în alegerile prezidenţiale. În calitate de Preşedinte, Maia Sandu va depune eforturi susţinute în vederea consolidării relaţiilor cu Ucraina atât în context bilateral, cât şi în context regional”, au mai subliniat membrii PAS.

De asemenea, Sandu i-a mulţumit preşedintelui Zelenski pentru felicitări şi pentru disponibilitatea de a dezvolta un parteneriat benefic pentru cetăţenii ambelor state între Republica Moldova şi Ucraina.

Precizăm că duminică, 15 noiembrie, în Republica Moldova s-a desfăşurat cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru funcţia de preşedinte. În urma numărării a 100% din voturi, Maia Sandu a acumulat 57,75%, depăşindu-l pe oponentul ei Igor Dodon care a obţinut 42,25%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe