Siegfried Mureşan: Republica Moldova porneşte în viteză pe drumul european. Felicitări Maia Sandu

Alegând să-i acorde Maiei Sandu aproape 93 la sută dintre voturi, diaspora Republicii Moldova a dat o lecţie exemplară lui Igor Dodon, consideră Matei Dobrovie.
Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Epoch Times România)

Republica Moldova porneşte în viteză pe drumul european, scrie pe contul său de socializare preşedintele Partidului Popular European, Siegfried Mureşan, în contextul alegerilor prezidenţiale în urma cărora Maia Sandu a ieşit învingătoare cu 57,75%, depăşindu-l pe oponentul ei Igor Dodon care a obţinut 42,25%. „Acest lucru va aduce dezvoltare pentru oameni”, consideră Mureşan.

„Maia Sandu este cunoscută şi apreciată în toată Europa. Asta va aduce beneficii concrete pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a punctat europarlamentarul în mesajul său, adăugând că „mulţi nu i-au dat nicio şansă, puţini au ajutat-o cu adevărat de-a lungul timpului. A reuşit să scape ţara de un preşedinte comunist pro-rus şi de un oligarh interesat doar de propriul buzunar. Felicitări, Maia Sandu!”

Şi parlamentarul de la Bucureşti Matei Dobrovie a felicitat-o pe Maia Sandu, ţinând să felicite şi diaspor, care a reuşit să-i dea lui Dodon o lecţie la aceste alegeri. Precizăm că dacă în primul tur de alegeri diaspora moldovenească a votat în număr de 150 mii, de această dată, moldovenii de peste hotare s-au mobilizat la maximum votând în număr de 262103, dintre care 92,94% pentru Maia Sandu, iar 7,06% pentru Igor Dodon.

„Felicitări Maia Sandu! Felicitări diasporei moldovene care a dat o lecţie exemplară lui Igor Dodon! În ciuda faptului că au fost aduşi masiv oameni din stânga Nistrului, plătiţi sau ameninţaţi, ca să voteze cu Dodon, moldovenii alungaţi de corupţie şi sărăcie din propria ţară au făcut diferenţa. Ei au demonstrat că sunt foarte conştienţi de realităţile de acasă şi foarte dornici să facă o schimbare în bine. Prin mobilizarea masivă la vot au dovedit că le pasă şi că-şi iubesc ţara. Nu e deloc puţin lucru”, scrie Dobrovie într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

În opinia acestuia, victoria Maiei Sandu este un prim pas mare spre eliberarea Republicii Moldova de sărăcie, corupţie endemică, mafie şi oligarhie. Ea are credibilitatea externă şi poate scoate ţara din izolare, a mai punctat parlamentarul român.

„Pentru ca schimbarea să poată merge până la capăt este nevoie însă şi de înlăturarea guvernului PSRM şi de alegeri anticipate care să ducă la un Parlament nou, mai curat şi mai legitim, cu o majoritate reformistă şi pro-europeană care să facă ce s-a agreat cu UE prin Acordul de Asociere şi ce-şi doresc cetăţenii”, a mai subliniat Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe