Macovei, revoltată: Politicienii penali atacă în haită justiţia. Trebuie opriţi!

Scandalul mediatic de proporţii în centrul căruia s-a trezit procurorul- şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, arată că politicienii penali sunt dispuşi să atace în haită justiţia şi instituţiile statului, atrage atenţia fostul ministru Monica Macovei.
Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Coalizarea politicienilor cu dosare penale împotriva DNA şi a procurorilor anticorupţie este o bombă cu ceas pusă la temelia instituţiilor judiciare şi a democraţiei, a declarat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

"Spectacolul grotesc pe care l-au orchestrat în mod sincronizat, aseară, la televiziunile de ştiri arată că aceşti politicieni sunt dispuşi să atace în haită justiţia şi instituţiile statului. Când te coalizezi împotriva justiţiei, te pui contra intereselor oamenilor. Ura şi frica de DNA arată cât de bine funcţiona coaliţia politicienilor penali, care se certau la televizor mimând că sunt adversari politici, dar îşi dădeau mâinile când furau şi şantajau indiferent de culoarea politică.

Ponta, Udrea şi Ghiţă sunt doar câţiva dintre ei, "generaţia tânără" de politicieni, dar la fel de putredă ca generaţia lui Năstase sau Voiculescu, toţi având sloganul: "furaţi şi distrugeţi pe orice persoană şi instituţie care ne stau în cale". Lor li s-a alăturat fostul preşedinte, tot mai vehement, deşi a fost victima încercării de şubrezire a instituţiilor statului", a precizat Monica Macovei.

Potrivit europarlamentarului, dacă există semne de întrebare legate de teza de doctorat a procurorului şef DNA, atunci se poate cere o nouă analiză a acesteia la Consiliul de specialitate.

"Victor Ponta ar trebui să ştie foarte bine cui trebuie să se adreseze, ca să nu trăim într-un circ continuu, ca cel cu autodenunţul făcut ieri de Ghiţă. Ar fi bine ca în decembrie oamenii să schimbe această clasă politică, să nu ajungem sub dictatura hoţilor şi corupţilor şi a celor cărora puterea le ia minţile", a adăugat Monica Macovei.

Reacţia fostului ministru al Justiţiei vine după ce, cu o zi în urmă, prezentându-se în postura de "victimă" a poliţiei politice, deputatul PRU Sebastian Ghiţă a anunţat că depune un autodenunţ din care reiese că, împreună, cu mai mulţi înalţi funcţionari ai Guvernului Ponta a falsificat şi măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat în teza de doctorat.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a confirmat în scurt timp scenariul, în timp ce şefa DNA a respins categoric acuzaţiile care o vizează. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne