Oprea, scăpat de colegi. Kovesi: E un vot politic care blochează justiţia. O mamă rămâne să aştepte

Procurorii nu mai pot să stabilească răspunderea penală în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă. Între timp, "o mamă rămâne să aştepte", mama tânărului poliţist Bogdan Gigină, a atras atenţia şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.
Laura Codruţa Kovesi (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
21.09.2016

Parlamentul a blocat prin vot ancheta în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, fapt ce o nemulţumeşte pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Este un vot politic care blochează justiţia. În urma acestui vot, DNA nu mai poate să stabilească răspunderea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă. Deci, o mamă rămâne să aştepte. Au mai fost astfel de precedente. Vă reamintesc dosarul în care a fost implicat fostul ministru de Externe, Corlăţean Titus.

Au fost mii de oameni care nu au putut să voteze la alegeri. Am deschis o investigaţie, din nou, votul politic a blocat acea investigaţie, motiv pentru care nu o să putem să administrăm probe şi să aflăm ce s-a întâmplat", a declarat Kovesi, la sosirea la Consiliul Superior al Magistraturii, citată de Agerpres.

Şefa DNA a venit la CSM pentru a susţine un procuror DNA cercetat disciplinar.

"Eu am venit astăzi doar să o susţin pe colega noastră, este vorba de o cercetare disciplinară, în dosarul în care a fost investigat fostul ministru de Interne Oprea Gabriel, fostul ministru de Interne Tobă şi fostul şef al Direcţiei de Informaţie şi Protecţie a MAI. Am venit doar să îmi susţin colega", a explicat Kovesi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor