Monica Macovei cere anularea tezelor de doctorat plagiate ale demnitarilor

Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10
Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10 (Epoch Times România)

În contextul în care tot mai mulţi oficiali ai statului sunt suspectaţi că şi-au plagiat tezele de doctorat, europarlamentarul Monica Macovei solicită ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, verificarea tezelor de doctorat ale demnitarilor, anularea tezelor plagiate şi transparenţă în privinţa doctoratelor coordonate de Gabriel Oprea.

În scrisoarea trimisă, Monica Macovei îi solicită ministrului Educaţiei:

1. verificarea lucrărilor de masterat şi de doctorat ale demnitarilor, începând cu membrii Guvernului şi ai Parlamentului, precum şi ale persoanelor cu funcţii de conducere în instituţiile publice;

2. anularea tezelor de doctorat plagiate;

3. anunţarea publică a membrilor comisiilor de evaluare;

4. respectarea de îndată a Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, prin punerea la dispoziţia persoanelor interesate a informaţiilor solicitate privind tezele de doctorat;

5. modificarea prevederii care stabileşte în prezent că tezele de doctorat ale demnitarilor sunt analizate de Consiliul din subordinea Ministerului Educaţiei şi trecerea acestei competenţe la Comisiile de Etică ale universităţilor la care au fost obţinute titlurile academice.

"Răspunsul la aceste solicitări este singura soluţie pe care Ministerul Educaţiei o are pentru a repara o parte din pagubele de imagine şi credibilitate aduse învăţământului universitar şi mediului academic din România", a subliniat Monica Macovei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.