Macovei: Intrarea României în Schengen, pe agenda JAI din decembrie, datorită intervenţiei lui Băsescu

Monica Macovei, moţiunea ” Reformiştii ”, candidatură la preşedinţia PDL (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
10.03.2013

Oficialii europeni vor discuta la Consiliul JAI de la Bruxelles, din decembrie 2013, despre aderarea României la spaţiul Schengen pentru că preşedintele Băsescu a insistat ca subiectul să fie trecut în agenda reuniunii, a declarat Monica Macovei. Afirmaţia a fost făcută la Suceava, unde europarlamentarul PDL a mers să-şi prezinte moţiunea cu care va candida pentru şefia partidului.

"Corlăţean, un mare diplomat, susţinut de Ponta şi de Antonescu, a spus că nu-l interesează Schengen. A decis pentru toţi românii că nu vrem în Schengen, să stăm acasă supăraţi şi când vor vrea ei să ne ia, să ne sune. Asta este ţâfnă şi aplicarea proverbului că - Prostul nu e prost destul până nu e şi fudul", a afirmat europarlamentarul PDL.

Macovei a precizat că oficialii europeni ţin seama de raportul MCV atunci când discută despre aderarea unei ţări la spaţiul Schengen şi acest lucru se întâmplă de doi-trei ani. Chiar dacă România a intrat în UE fără să fi finalizat reformele în justiţie şi anticorupţie, a promis că se va ocupa de acestea, dar nu s-a ţinut de cuvânt, a mai atras atenţia Macovei.

"Nu putem să-l dezlegăm artificial. Este legat MCV de Schengen pentru că spaţiul Schengen este un spaţiu de încredere. Toţi europenii îşi pun încrederea pe umerii românilor şi bulgarilor că vor păzi graniţa externă a UE şi trebuie să aibă încredere în noi", a precizat europarlamentarul.

Macovei a invocat cele două rapoarte MCV critice la adresa clasei politice, de când se află USL la guvernare.

"Primul vinovat pentru cele două rapoarte critice este Guvernul USL. Din cauza acestor două rapoarte critice, discutarea intrării României în Schengen a fost amânată. E foarte clar. Guvernul Ponta este vinovat pentru amânarea intrării României în Schengen", a menţionat Macovei.

Miniştrii de Interne şi Justiţie din statele membre UE au participat, pe 7 şi 8 martie, la Consiliul JAI, unde au decis ca aderarea României şi Bulgăriei să fie discutată la şedinţa din decembrie 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor