Măcel în Ucraina. Atac cu rachete în oraşul-port Mariupol [Video]

Rebeli pro ruşi în Doneţk
Rebeli pro ruşi în Doneţk (Alexander Khudoteply/AFP/Getty Images)

UPDATE - În urma incidentului, premierul a solicitat convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU subliniind faptul că Rusia, prin actele sale de agresiune, a devenit un pericol pentru siguranţa internaţională.

***

UPDATE - Potrivit ultimelor informaţii transmise de autorităţile ucrainene, nu mai puţin de 21 de civili au fost ucişi şi alţi 86 au fost răniţi în atacul cu rachete de la Mariupol.

***

UPDATE - Ministerul de Interne ucrainean a informat că în urma atacului au murit de fapt 15 oameni, majoritatea civili, iar alţi 46 au fost răniţi, potrivit kyivpost.com.

Serviciul de presă al primăriei din Mariupol a informat că trei lansatoare ruseşti Grad au tras circa 120 de rachete în oraş.

***

Cel puţin zece civili, inclusiv copii, au fost ucişi într-un atac cu rachete care a vizat un cartier rezidenţial al oraşului-port ucrainean Mariupol, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, citat de CNN.

Şeful poliţiei regionale Doneţk, Vyacheslav Abroskin, scrie, pe pagina sa de Facebook, că separatiştii pro-ruşi sunt vinovaţi de bombardamentul cu rachete Grad în urma căruia au fost distruse mai multe case.

Primăria din Mariupol a informat că o rachetă a aterizat chiar într-o piaţă comercială. Mariupol - singurul oraş din estul Ucrainei care se află sub controlul forţelor de la Kiev - este un centru industrial major în care trăiesc peste 460.000 de locuitori.

Atacul cu rachete este cel mai recent dintr-o lungă serie de incidente care s-au soldat cu victime din rândul civililor. De la mijlocul lunii aprilie până pe 21 ianuarie, în conflictul din estul Ucrainei şi-au pierdut viaţa cel puţin 5.086 de persoane, iar alte 10.948 au fost rănite, potrivit unui raport prezentat de ONU.

Ucraina acuză Rusia că a trimis echipament şi peste 9.000 de soldaţi pentru a lupta alături de separatişti. Moscova neagă acuzaţiile.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.