Lucinschi respinge că i s-ar fi propus funcţia de ambasador la Moscova

Ana Chitoroagă
09.07.2012

Chiril Lucinschi, deputatul PLDM respinge informaţiile precum că ar fi fost ales să îndeplinească funcţia de ambasador al Republicii Moldova la Moscova. Astfel, într-un interviu pentru Europa Liberă, liberal-democratul a afirmat că nu a auzit şi nici nu a discutat cu nimeni pe marginea acestui subiect.

În acest sens, Lucinschi a precizat: "Din experienţa personală ştiu că agrementul poate fi solicitat după ce persoana este desemnată în funcţie. Pentru prima oară aud că persoana respectivă nu cunoaşte despre acest lucru şi este solicitat argumentul. Poate presa cunoaşte mai bine şi mai mult. Eu personal nu am auzit şi nici nu am discutat cu nimeni pe marginea acestui subiect".

Mai mult, oficialul afirma că are deja planuri pentru toamna anului 2012, explicând: " Eu personal, am planuri pentru toamna anului 2012. Ele ţin de agenda Legislativului de la Chişinău. Deputaţii trebuie să adopte mai multe legi. Printre acestea se numără Codul Educaţiei, Codul Audiovizualului. Ministerul Culturii a definitivat proiectul Legii culturii care urmează să fie supus discuţiilor în Parlament. Eu trăiesc cu această agendă parlamentară. Nu am discutat cu nimeni şi nu am întrezărit perspective de carieră pentru Moscova".

Potrivit Publika.TV, Chiril Lucinschi, fiind întrebat dacă ar accepta funcţia de ambasador al Moldovei în Rusia, acesta a declarat că atunci când lucrezi pentru stat, interesul statului trebuie să prevaleze mereu în faţa celor personale. "O să vedem. Când vom ajunge şi dacă vom ajunge să discutăm această problemă, atunci vom vedea", a punctat Lucinschi.

Potrivit unui portal rus, deputatul PLDM, Chiril Lucinschi ar fi fost ales pentru a conduce misiunea diplomatic a Moldovei de la Moscova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor