Chiril Lucinschi ar putea fi noul ambasador al R. Moldova la Moscova

Noul Ambasador al Republicii Moldova la Moscova ar putea fi Chiril Lucinschi, potrivit unui surse din cadrul Ministerului de Externe de la Chişinău, citate de portalul regnum.ru.
Epoch Times România
08.07.2012

Noul Ambasador al Republicii Moldova la Moscova ar putea fi Chiril Lucinschi, potrivit unui surse din cadrul Ministerului de Externe de la Chişinău, citate de portalul regnum.ru.

Recent, ar fi fost solicitat agrementul Federaţiei Ruse în acest sens.

Numele deputatului democrat-liberal a mai fost vehiculat anterior în presă ca fiind un potenţial candidat al Chişinăului pentru funcţia de ambasador la Moscova. Chiril Lucinschi a declarat atunci că este gata să plece, dar a precizat că acest subiect nu a fost discutat oficial.

Presa de la Chişinău a mai scris că postul de Ambasador al Moldovei la Moscova i-a fost asigurat lui Lucinschi încă din 2009. Acesta nu a fost numit în funcţie până în prezent, pentru a fi pregătit, între timp, să preia noile atribuţii care îi vor reveni.

Chiril Lucinschi este fiul fostului preşedinte al ţării, Petru Lucinschi. În prezent, el este deputat în Parlament, din partea Partidului Liberal Democrat.

Fostul Ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguţa a fost rechemat din funcţie la 25 aprilie, după ce a declarat într-un interviu că retragerea înainte de termen a militarilor ruşi din Transnistria reprezintă un pericol pentru Moldova.

De la rechemarea ambasadorului, Republica Moldova este în căutarea unui alt reprezentant la Moscova. Printre potenţialii candidaţi, vehiculaţi în presă, s-au numărat viceministrul Afacerilor Externe, Andrei Popov, şi fostul diplomat Mihai Diacov, notează Publika.md.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor