Percheziţii la casele lui Sorin Oprescu şi la Primăria Capitalei

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)
Loredana Diacu
06.09.2015

Procurorii DNA efectuează, duminică dimineaţa, percheziţii la casa lui Sorin Oprescu şi la biroul acestuia de la Primăria Capitalei, relatează Realitatea.net.

Percheziţiile au început la ora 6 dimineaţa şi au loc la mai multe imobile deţinute de primarul Capitalei, inclusiv la casa din Ciolpani, precum şi la locuinţele altor trei persoane implicate în acest caz. De asemenea, au fost dispuse percheziţii la Primăria Capitalei, la Administraţia cimitirelor şi Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti".

Reamintim că primarul Sorin Oprescu a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, după un flagrant de luare de mită. Edilul, prins în timp ce lua mită 25.000 de euro, a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

Conform DNA, Oprescu a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea sa trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucureşti. Practic, firmele care lucrau cu Primăria, cedau înapoi în jur de 70% din profit, lor rămânându-le doar între 30% şi 33% din profitul brut.

Potrivit b365.ro, mai mulţi angajaţi ai Primăriei sunt audiaţi la DNA în acest moment.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor