Liviu Dragnea: Este imposibil, din punctul meu de vedere un guvern PSD-PNL

PSD exclude o eventuală alianţa cu PNL, "din respect pentru alegători" şi speră ca după alegeri să formeze guvern cu ALDE, formaţiune al cărui copreşedinte, Tăriceanu, a fost pus recent sub urmărire penală.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

PSD nu va face guvern cu PNL, cel puţin atâta timp cât el conduce formaţiunea politică, a declarat vineri Liviu Dragnea, relatează Mediafax.

„Noi avem alianţa cu ALDE care e din ce în ce mai solidă, va fi solidă şi în continuare şi este alianţa cu care sperăm să facem majoritate şi să formăm guvernul după alegeri. Sub nicio formă nu susţinem un prim ministru tehnocrat, cu atât mai puţin un guvern tehnocrat. Este imposibil, din punctul meu de vedere un guvern PSD-PNL (după alegerile parlamentare-nr.) . (...) Ce vă spun acum să fie foarte clar: PSD nu face guvern cu PNL, chiar dacă este dezamăgit şi dl. Ponta şi dl. Tăriceanu, PSD nu face guvern cu PNL. Şi aş vrea să închidem subiectul acesta din punctul de vedere al PSD. (…) PSD, cât eu voi fi preşedinte, nu va face guvern cu PNL”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, preluat de Mediafax, la Antena 3.

De asemenea, Liviu Dragnea a negat că ar vrea să rupă alianţa cu ALDE, aşa cum s-a tot vehiculat ideea.

Nu în ultimul rând Dragnea a adăugat că nu ar face un guvern cu PNL nici dacă PSD-ALDE ar lua mai puţin de 50% în alegerile parlamentare. Întrebat de ce ar refuza un guvern cu liberalii, Dragnea a răspuns că asta ar echivala cu o lipsă de respect faţă de alegători.