Ce partid a ales răzvrătitul Cristian Bodea. "Am ales un partid în care să nu fiu o marionetă"

Dat afară din PNL pentru că şi-a exprimat public nemulţumirea faţă de conducere după alegeri şi l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că se comportă ca un Kaiser în relaţia cu partidul, senatorul Cristian Bodea şi-a găsit deja o nouă formaţiune.
Cristian Bodea
Cristian Bodea (Epoch Times România)

Ex-liberalul Cristian Bodea a ales să se înscrie în Partidul Ecologist Român (PER) şi a primit funcţia de vicepreşedinte al acestei formaţiuni, informează joi Agerpres.

"De ce am ales PER? Răspunsul e simplu. Pentru că, în primul rând, nu mă interesează să fiu pe o listă, cum foştii colegi din PNL m-au acuzat. Nu am criticat conducerea PNL şi obedienţa faţă de Iohannis pentru că aş fi vrut o altă listă, ci pentru că purtam grija PNL în care am evoluat 16 ani şi pentru că mi-a păsat văzând că acel partid se prăbuşeşte din cauza deciziilor greşite luate de conducerea partidului.

Dacă voiam pe listă mergeam la un partid mare sau puteam merge direct la PSD. Am ales un partid în care pot să fiu eu însumi, în care pot să fiu sincer, să spun ce gândesc şi să nu mi se spună ce să fac şi ce să spun. Să nu fiu o marionetă", a declarat Cristian Bodea, într-o conferinţă de presă la sediul PER.

Senatorul a explicat că a ales PER pentru că ecologiştii reprezintă un curent vechi, dar, din păcate, în România, ecologia e confundată "doar cu pădurile şi cu Roşia Montană".

"Din păcate, în România, se consideră că într-adevăr e o problemă că se vând pădurile, că sunt inundaţii din cauza defrişării, că e o problemă că agricultura e moartă, dar ecologiştii nu ar face mare lucru pentru ţară, pentru ca românii par mai mult preocupaţi de pensie sau de taxe, dar dacă vine dealul peste ei, dacă oraşele sunt inundate, dacă deşertificăm şi dacă mâncăm roşii din Turcia şi banane din Ungaria nu vom trăi mai bine cu pensia.

Eu cred că ecologismul poate fi vândut mai bine românilor, făcut şi comunicat pe înţelesul cetăţeanului, pentru că el nu înseamnă doar pădure, este un mod de viaţă şi o filosofie. Cred că PER poate să ofere românilor mai mult decât 'salvaţi pădurile', poate veni cu o filosofie inteligentă pentru sistemul de pensii care este învechit şi va cădea, poate să ofere o altă abordare asupra administraţiei oraşelor", a precizat Cristian Bodea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne