Litvinenco, despre dosarul ”kuliokului”: Activitatea procuraturii seamănă mult cu cea de pe timpul lui Plahotniuc

Sergiu Litvinenco, deputat PAS în parlamentul R. Moldova
Sergiu Litvinenco, deputat PAS în parlamentul R. Moldova (unpaspentru.md)

Procuratura Anticorupţie a decis neînceperea urmăririi penale în cazul ”kuliokului” (pungă n.r.) pe care Plahotniuc a încercat să-l dea lui Dodon pentru a-şi finanţa partidul, constată deputatul PAS Sergiu Litvinenco, menţionând că procurorii nici nu au încercat să-l audieze pe Plahotniuc care dorea să dea ”kuliokul” şi nici pe Dodon căruia i s-a propus.

„Nemaivorbind de 'Cornel' (cel mai probabil Cornel Furculiţă) şi nici 'Costea' (cel mai probabil Constantin Botnari). Chipurile e totul bine acolo”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

În opinia parlamentarului, activitatea procuraturii din prezent seamănă din ce în ce mai mult cu activitatea procuraturii de pe timpul lui Plahotniuc.

„Orice nu ai denunţa/sesiza, venea răspuns că acesta ar fi 'curat ca lacrima'. Atunci Plahotniuc, acum atât Plahotniuc, cât şi Dodon. Probabil, va trebui să punem în discuţie cât de 'independent' este totuşi Procurorul general...”, a concluzionat Sergiu Litvinenco.

„Chiar nicio curiozitate profesională ce era în acel „kuliok” de la coordonator (p)rezidentului în prezenţa martorului/complicelui? Nici măcar de formă?”, a ţinut să întrebe în context Veaceslav Negruţă, expert la Transparency International Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe