Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei. Oazu Nantoi: Preşedintele trebuie debarcat, este simbolul trădării şi ticăloşiei umane

Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chişinău Oleg Vasneţov, 19.06.2020
Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chişinău Oleg Vasneţov, 19.06.2020 (Facebook.com/Dodon Igor)

Preşedintele Igor Dodon a avut vineri, 19 iunie, o întrevedere cu Oleg Vasnețov, ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova în cadrul căreia, potrivit şefului statului, a fost acordată „o atenţie sporită” paradei militare din 24 iunie consacrate jubileului Paradei Victoriei, la care vor participa Igor Dodon şi 75 de militari ai Gărzii de Onoare din R. Moldova.

În context, deputatul PAS Oazu Nantoi susţine că R.Moldova nu are un preşedinte, Igor Dodon, fosta păpuşă a lui Plahotniuc, este simbolul minciunii, lăcomiei, trădării şi ticăloşiei umane. „La 19 iunie 2020, un oarecare Igor Dodon se întâlneşte cu Oleg Vasnețov căruia îi raportează despre participarea la parada de la Moscova deşi la 19 iunie 1992, la Bender, a fost atacat mişeleşte postul de poliţie.”

„Provocare realizată de serviciile speciale ale Rusiei care avea nevoie de sânge întrucât, în ajun, Parlamentul R. Moldova, cu participarea majorităţii deputaţilor aleşi în circumscripţiile din stânga Nistrului, a adoptat un document, care oferea şansa pentru dezamorsarea situaţiei şi trecerea pe calea paşnică de soluţionare a conflictului.

A urmat agresiunea militară deschisă şi brutală a Rusiei, în urma căreia au fost ucise sute de cetăţeni ai R. Moldova, circa 25 de mii de persoane s-au refugiat pe malul drept în urma epurărilor etnice, a fost impusă capcana 'formatului unic' al operaţiunii de menţinere a păcii şi a fost instaurat regimul şovin de la Tiraspol”, menţionează deputatul PAS.

Totodată, Oazu Nantoi subliniază că militarii ucraineni, în pofida faptului că circa 1 milion 700 mii de ostaşi ucraineni au murit în cel de al doilea Război Mondial, nu vor mărşălui în Piaţa Roşie – ei îşi apără ţara de agresiunea Rusiei. „Cred că e timpul să uităm de 'doctrine' şi divizări în 'dreapta-stânga' – Dodon trebuie debarcat.”