Liderul opoziţiei siriene în vizită la Beijing

Preşedintele Consiliului Naţional Sirian, Burhan Ghalioun. (KHALED DESOUKI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
06.05.2012

Preşedintele Consiliului Naţional Sirian, Burhan Ghalioun, se află duminică într-o vizită în China, unde se întâlneşte cu oficiali din cadrul Ministerului de Externe, relatează agenţia Xinhua.

Vizita sa are loc în contextul continuării confruntărilor violente dintre forţele guvernamentale şi cele ale opoziţiei, în pofida acordului de încetare a focului, care a intrat în vigoare la 12 aprilie.

Vizita liderului opoziţiei nu înseamnă că poziţia Chinei s-a schimbat, a precizat un oficial al MAE de la Beijing.

China şi Rusia au blocat anul acesta o rezoluţie a ONU prin care se cerea oprirea violenţelor împotriva protestatarilor.

China a motivat că nu poate sprijini schimbarea prin forţă a unui regim şi i-a sfătuit pe sirieni să-şi decidă singuri soarta.

Siria va organiza luni alegeri parlamentare, în contextul adoptării unei noi Constituţii, care permite multipartitismul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor