Atentat în Siria, peste 20 de morţi

Două explozii puternice s-au produs, luni, în oraşul Idlib, din nordul Siriei, provocând moartea a peste 20 de persoane, relatează Deutsche Welle.
Epoch Times România
30.04.2012

Două explozii puternice s-au produs, luni, în oraşul Idlib, din nordul Siriei, provocând moartea a peste 20 de persoane, relatează Deutsche Welle.

Exploziile au avut loc în apropiere de sediul serviciilor de securitate din oraş, potrivit grupării de opoziţie Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Agenţia siriană de stat SANA relatează că în explozii au fost ucise cel puţin opt persoane şi aproape 100 au fost rănite. Televiziunea naţională susţine că atentatul a fost provocat de ”terorişti”, termen folosit de mass-media oficială pentru a-i desemna pe opozanţii regimului Bashar Al-Assad.

Nu se ştie încă dacă ţinta a fost sediul serviciilor de securitate din Idlib.

În urmă cu două săptămâni, în Siria a fost instaurat acordul de încetare a focului, dar el nu e respectat în totalitate nici de forţele de opoziţie, nici de trupele guvernamentale.

Şeful echipei de observatori a ONU, Richard Mood, a sosit duminică la Damasc şi a cerut ambelor părţi să pună capăt violenţelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor