Liderii Uniuni Europene vor să menţină Grecia în zona euro, în condiţiile respectării angajamentelor

Liderii UE vor să menţină Grecia în zona euro, dar în condiţiile respectării angajamentelor, a declarat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.
Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
24.05.2012

Liderii UE vor să menţină Grecia în zona euro, dar în condiţiile respectării angajamentelor, a declarat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Van Rompuy a precizat, în cadrul unei întâlniri informale la sumitul UE, că este esenţial să se continue reformele vitale pentru Grecia astfel încât să îşi rezolve problemele economice.

Criza din zona euro a acaparat discuţiile pe fondul temerilor legate de posibilitatea ieşirii Greciei din zona monedei unice.

"Vrem Grecia să rămână în zona euro, în timp respectându-şi angajamentele sale. Suntem pe deplin conştienţi de eforturile considerabile pe care cetăţenii Greciei le-au făcut. Zona euro a demonstrat solidaritate plătind, împreună cu Fondul Monetar Internaţional de aproape 150 miliarde euro pentru sprijinul Greciei", a declarat Van Rompuy, la o conferinţă de presă la Bruxelles.

El a subliniat că UE va lua măsuri astfel încât Grecia să reia creşterea economică şi crearea de locuri de muncă.

Van Rompuy a completat că o bună garanţie pentru un viitor mai prosper în zona euro a fost continuarea reformelor.

Referindu-se la viitoarele alegeri din Grecia din iunie, preşedintele CE a mai spus: "Ne aşteptăm ca după alegeri noul guvern grec va face această alegere".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor