Liderii europeni nu vor ajunge la un acord de stimulare a creşterii economice, crede Florin Pogonaru

(photos.com)
Epoch Times România
23.05.2012

Liderii europeni nu vor ajunge la un acord de stimulare a creşterii economice, crede preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Florin Pogonaru, acesta precizând la RFI România că există în continuare ţări precum Germania, Austria, Finlanda sau Olanda care "cântă aria austerităţii".

Liderii europeni se reunesc miercuri într-un summit informal la Bruxelles, la care vor discuta despre criza din Grecia şi reluarea creşterii economice.

"Din păcate, deşi sunt optimist prin natura mea, aici răspunsul este nu, nu cred. Lucrul bun şi ce este diferit la întâlnirea de astăzi este că deodată vedem că subiectele de pe agendă s-au schimbat. Dacă până acum subiectele impuse pe agenda europeană erau numai despre tăieri, deficite reduse şi aşa mai departe, prin câştigarea alegerilor în Franţa de către preşedintele Hollande deodată agenda începe să fie alta. Se discută despre tot felul de obligaţiuni pe proiect, de obligaţiuni cu efect limitat, chiar de către cei mai sceptici", a menţionat Pogonaru.

Acesta observă că sunt ţări care nu vor să renunţe la austeritate:

"Sigur, aici sunt două forţe. Pe de o parte este Franţa, în care Hollande are alegeri parlamentare luna viitoare şi trebuie să vină cu ceva rezultate de astăzi, este America, unde Obama are alegeri în noiembrie şi a pus condiţia europenilor să-şi găsească o soluţie până atunci şi pe de altă parte, avem Germania, unde se pare că din punct de vedere legal, chiar dacă ar exista bunăvoinţă din partea lui Merkel, există precedente la Curtea Constituţională germană, care a stabilit că nu se pot emite obligaţiuni colective în Europa şi că legal, nemţii nu au o soluţie", a mai spus Pogonaru.

Florin Pogonaru precizează că "alături de Germania mai avem Austria, Finlanda, Olanda, care în continuare cântă aria austerităţii, şi încă destul de ferm".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor