Liderii PLDM, PD şi PL: În curând RM va avea un nou guvern

Guvernul Republicii Moldova
Guvernul Republicii Moldova (Epoch Times)

Negocierile privind formarea unei coaliţii de guvernământ la Chişinău, sunt în toi. Negociatorii din partea celor trei partide pro-europene, Liberal Democrat, Democrat şi Liberal, se întâlnesc luni, 13 iulie pentru noi discuţii. Discuţiile au loc zilnic, a declarat pentru IPN, Valeriu Streleţ, vicepreşedinte PLDM.

Liderii PLDM, PD şi PL au avut şi duminică seara discuţii pe acest subiect, declarând că ar fi fost pozitive şi speră ca în viitorul apropiat şi rezultatul să fie unul pozitiv. Liderul PLDM, Vlad Filat este de părere că până la sfârşitul lunii iulie trebuie să avem Guvernul învestit. Ba mai mult, acesta a menţionat că deocamdată se pun în discuţie formarea unei majorităţi parlamentare, a Guvernului, nu şi nume, arătându-se totodată încrezător că în viitorul apropiat vor avea rezultate pozitive.

„Urmează să finalizăm discuţiile, să avem acordul de constituire a coaliţiei formalizat şi vom face anunţurile”, a subliniat Filat.

În opinia liderului PD, Marian Lupu, discuţiile au fost constructive şi pozitive: „O să vă anunţăm într-o perioadă restrânsă de timp despre rezultatul final al acestor negocieri”, a punctat democratul.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, din motiv că se grăbea, nu a fost foarte vorbăreţ, menţionând doar că la negocieri politicienii se străduiesc să facă în aşa fel încât să fie bine, informează IPN. Valeriu Munteanu, vicepreşedinte al PL, a precizat însă că în această etapă nu se discută despre partajarea funcţiilor. Potrivit acestuia, condiţiile impuse anterior de către PL sunt valabile în continuare, ba chiar au mai fost suplimentate, cu scopul de a îmbunătăţi situaţia din Republica Moldova.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe