Vlad Filat: Nu luptăm cu corupţia îndreptând armele împotriva unui singur om

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat consideră o injustiţie condamnarea fostului şef al Inspectoratului Fiscal, Nicolae Vicol, pentru anumite acte de corupţie.
Vlad Filat, preşedintele PDL din Republica Moldova (Epoch Times România)
Maria Maevschi
05.07.2015

Liderul PLDM, Vlad Filat, consideră o injustiţie condamnarea fostului şef al Inspectoratului Fiscal, Nicolae Vicol, pentru pretinse acţiuni de corupţie. Vicol a fost condamnat pentru abuz de serviciu, exces de putere şi interceptarea convorbirilor telefonice. Presa din Moldova a oferit anterior înregistrarea audio a unei convorbiri telefonice dintre Nicolae Vicol şi premierul de atunci, Vlad Filat, în care ultimul îi dă indicaţii în privinţa unor agenţi economici.

„Să nu uităm circumstanţele în care a fost intentat dosarul lui Nicolae Vicol. A fost în anul 2013, în plin război politic. Dosarul a fost intentat pentru a mă intimida pe mine, a făcut parte dintr-o campanie de denigrare. Îmi pare rău că justiţia s-a expus astfel, dar sunt sigur că instanţele ierarhic superioare vor face dreptate”, a declarat politicianul în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, citat de anticorupţie.md.

Nicolae Vicol a fost condamnat de către Judecătoria sectorului Râşcani al Capitalei la şase ani privaţiune de libertate cu executarea pedepsei într-un penitenciar cu regim semiînchis.

Potrivit politicianului, acest flagel, corupţia, „nu trebuie personalizat”, ba mai mult, în opinia lui, “nu trebui să îndreptăm toate armele împotriva unui om şi apoi să spunem că luptăm cu corupţia. Cu acest fenomen trebuie de luptat în general”.

Amintim că în 2013 Vlad Filat a fost demis din funcţia de premier fiind acuzat de corupţie, Curtea Constituţională, luând ulterior decizia că acesta nu mai poate ocupa funcţia de prim-ministru.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor