Liderii Coaliţiei de guvernare au avut la Bruxelles o întrevedere cu Comisarul European Stefan Fule

Ştefan Fule,Comisarul European pentru Extindere (Epoch Times România)
Tatiana Chiriac
30.10.2013

Liderii Coaliţiei de guvernare au avut marţi, la Bruxelles, o întrevedere cu Comisarul European pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Stefan Fule, pe care l-au asigurat că Moldova merge la Vilnius, la summit-ul Parteneriatului Estic cu toate sarcinile puse în faţă rezolvate. Potrivit "Infotag", subiectele de bază ale întrevederii s-au axat pe pregătirea Chişinăului pentru Summit-ul Parteneriatului Estic şi continuarea agendei de reforme.

Demnitarul european a declarat că Acordul de Asociere, care urmează să fie parafat la Vilnius, va fi semnat până în septembrie 2014. Oficialul a reiterat că Moldova trebuie să lupte şi mai departe cu corupţia şi să continue realizarea reformelor.

Oficialul a mai declarat că Moldova păşeşte sigură în drumul său european, fapt care apropie şi mai mult momentul când vizele pentru călătoria moldovenilor în spaţiul comunitar să fie anulate. Liderul PLDM, Vlad Filat a declarat în cadrul unei intervenţii TV că "Moldova este pregătită să parafeze la Vilnius Acordul de Asociere şi Liber Schimb".

"De asemenea, aşteptăm ca pe data de 5 noiembrie Comisa europeană să prezinte raportul privind implementarea planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize, astfel în cadrul summit-ului să existe concluziile şi vizavi de acest aspect", a spus Filat.

La întâlnirea cu Stefan Fule au participat liberal-democraţii Vlad Filat şi Valeriu Streleţ, democraţii Marian Lupu şi Vlad Plahotniuc, precum şi reformatorul liberal Ion Hadârcă. Este pentru prima oară când cei trei lideri ai Coaliţiei de guvernare efectuează împreună o vizită la Bruxelles.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor