Raportorul Permanent al Parlamentului European pentru Moldova a încurajat ţara să continue agenda de reforme europene

(photos.com)

Raportorul Permanent al Parlamentului European pentru Republica Moldova a încurajat Moldova să continue agenda de reforme europene, subliniind că "Parlamentul European reconfirmă sprijinul deplin pentru integrarea Moldovei în UE, inclusiv liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii RM". Serviciul de presă al Executivului a comunicat pentru "Infotag" că, despre aceasta, Europarlamentarul a declarat în cadrul întrunirii de miercuri de la Strasbourg cu premierul RM Iurie Leancă.

Potrivit comunicatului "părţile au vorbit despre progresele ţării noastre în realizarea reformelor de pe agenda europeană, precum şi aspecte ce vizează relaţiile cu Uniunea Europeană şi perspectivele de integrare europeană a Republicii Moldova".

Şeful Cabinetului de Miniştri de la Chişinău a reiterat că Executivul se concentrează pe accelerarea reformelor, mai ales în justiţie, afaceri interne, lupta cu corupţia, sporirea investiţiilor, crearea locurilor de muncă şi reintegrarea ţării.

"Ritmul realizării agendei europene, dar şi contextul regional impune identificarea unei viziuni comune privind calendarul relaţiilor noastre în perioada pre-Vilnius şi post-Vilnius şi asigurarea respectării acestuia", a subliniat Iurie Leancă.

Premierul Iurie Leancă a spus că Republica Moldova va aprecia susţinerea Parlamentului European pentru plasarea în procedură rapidă a propunerii Comisiei Europene privind ridicarea cotelor la exportul vinurilor moldoveneşti pe piaţa UE.

Iurie Leancă va mai avea astăzi la Strasbourg întrevederi cu Monica Macovei, preşedinta Delegaţiei PE în Comitetul de Cooperare UE-RM, cu lideri ai celor mai importante grupuri politice din Parlamentul European, inclusiv cu Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, dar şi cu Stefan Fule, Comisar European pentru Extindere şi Politică de Vecinătate. Din delegaţia Republicii Moldova aflată la Strasbourg mai fac parte Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman şi Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe