Legile Justiţiei. Ambasadorul Marii Britanii la discuţii cu Tudorel Toader

La fel ca omologul său american, Hans Klemm, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti vine la discuţii cu Tudorel Toader, autor al unor fulminante propuneri de modificare a legilor Justiţiei, considerate de Iohannis un atac la adresa statului de drept.
Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell
Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
06.09.2017

UPDATE: "Am discutat despre colaborarea dintre Marea Britanie şi România în domeniul justiţiei. Avem o colaborare foarte strânsă. (...) Am discutat despre modificările sistemului judiciar din România. Am subliniat că România trebuie să decidă conform Constituţiei şi procedurilor parlamentare. Am subliniat că apreciem ce a făcut România în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei. România are instituţii care lucrează într-un mod foarte bun. Modificările la legile Justiţiei trebuie discutate cu toate părţile. Ministrul a explicat scopul modificărilor'', a declarat Brummell, citat de Agerpres, după întrevederea cu Toader.

* * *

La o zi după ce Hans Klemm a discutat cu Tudorel Toader pe tema modificării Legilor Justiţiei, ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a trecut şi el pragul Ministerului Justiţiei, relatează Hotnews.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Justiţiei, citate de News.ro, discuţiile între Toader şi Brummell sunt legate tot de proiectul de modificare a legilor justiţiei. Întrevederea celor doi nu a fost anunţată oficial de Ministerul Justiţiei sau de Ambasadă.

Diplomatul britanic a ajuns la sediul Ministerului Justiţiei la ora 10:00.

Reamintim că ieri, ministrul Justiţiei a avut o întâlnire şi cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. Întâlnirea a durat două ore iar la finele acesteia cei doi au dat un comunicat comun de presă.

"Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru un schimb deschis de puncte de vedere şi o discuţie fructuoasă în spiritul cooperării în cadrul Parteneriatul Strategic bilateral", s-a arătat în comunicat.

"A fost evidenţiată cooperarea româno-americană, bazată pe parteneriat şi colaborare în domeniul justiţiei, cu accent pe promovarea de schimburi de bune practici în ariile de interes comun", s-a mai arătat în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor