Legea "deputatului Mitralieră": PSD vrea să scape de traficul de influenţă

Pesedistul Cătălin Rădulescu se plânge că parlamentarii riscă să fie acuzaţi de trafic de influenţă "şi dacă duc un bătrânel la medic", aşa că s-a gândit să depună un proiect de lege menit să rezolve "problema".
Catalin Radulescu(PSD)
Catalin Radulescu(PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, supranumit "deputatul Mitralieră", a depus recent o iniţiativă legislativă prin care parlamentarii ar căpăta dreptul de a intermedia relaţia dintre oameni de afaceri, pe de o parte, şi primari sau membri ai Guvernului, pe de altă parte, fără a fi acuzaţi de trafic de influenţă, dezvăluie pressone.ro.

Rădulescu a explicat că e nevoie de o astfel de clarificare pentru că, în prezent, parlamentarii riscă să fie anchetaţi pentru trafic de influenţă "şi dacă duc un bătrânel la medic".

Propunerea iniţiată de Cătălin Rădulescu a fost înregistrată la Camera Deputaţilor şi prevede modificarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor. A fost semnată de 147 de parlamentari proveniţi din PSD, PMP, USR, ALDE, dar şi de neafiliaţi, precum Remus Borza, sau deputaţi ai grupului minorităţilor.

Parlamentarii vor să primească posibilitatea de a intermedia, "în orice mod", relaţia dintre cetăţeni şi organele administraţiei publice centrale şi locale, "dar şi dintre potenţialii investitori şi autorităţile publice locale". "Având în vedere că mandatul deputaţilor şi senatorilor este unul reprezentativ trebuie să aibă posibilitatea legală de a intermedia, fără a se considera că săvârşesc infracţiunea de trafic de influenţă", se arată în expunerea de motive a proiectului.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.