Lăzăroiu: Şi dacă s-ar fi schimbat majoritatea după alegeri, România tot nu ar fi avut nimic de câştigat

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, este de părere că ţara noastră nu ar fi avut nimic de câştigat dacă se schimba majoritatea parlamentară după prezidenţiale pentru că PNL, alături de UNPR şi UDMR, nu s-ar fi grăbit să facă mari reforme, însă, la alegerile din 2016 există o şansă ca lucrurile să se schimbe.

"Şi dacă s-ar fi schimbat majoritatea după alegeri, România tot nu ar fi avut nimic de câştigat. Ieşea PSD de la guvernare, pleca Ponta acasă, dar majoritatea se făcea tot cu UNPR şi UDMR. Şi vă spun că nimic spectaculos nu s-ar fi întâmplat într-o asemenea formulă. Reforme? Mari proiecte? Nada.

În 2016 la parlamentare e o şansă pentru o nouă majoritate. De pildă, o formulă stabilă între PNL şi un partid ultrareformist, care să îi preseze pe liberali să împingă lucrurile înainte în educaţie, sănătate, infrastructură. Dacă partidul ăla ar avea un scor de 7-8-10% ar fi suficient să excludă UDMR sau alte formaţiuni retrograde de la guvernare. În orice caz, o majoritate mai bună decât ce s-ar putea încropi acum", a precizat Sebastian Lăzăroiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.