Lăzăroiu: Mă întreb ce să caute PSD în Parlamentul European

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a explicat luni seară motivele pentru care PSD nu ar trebui să fie reprezentat în Parlamentul European. Discursul lui Lăzăroiu a avut la bază trei argumente centrale.

În primul rând social-democraţii „au speriat Europa” în vara anului 2012 şi în marţea neagră din 2013.

„Nici măcar familia socialiştilor nu i-a cruţat în cele două momente. Prin ceea ce a făcut PSD a negat chiar criteriile de la Copenhaga, privind aderarea unei ţări la Uniunea Europeană. Deci, întreb, ce să caute PSD în PE?”, a precizat acesta.

Dintr-o altă perspectivă, Lăzăroiu consideră că lista PSD este formată din „rubedenii, persoane compromise sau persoane care pot primi oricând decizii definitive de incompatibilitate (gen Cati Andronescu)”.

„Pe ultima listă a PSD, cea din 2009, se afla un domn, Adrian Severin, care ne-a făcut de râs în toată Europa (refuzând să demisioneze din PE în ciuda faptului că e cercetat de DNA). Deci, de ce să votezi nişte oameni care foarte probabil vor fi trimişi acasă sau care ne fac de râs în PE?”, a întrebat fostul consilier prezidenţial.

În vreme ce toată Europa se confruntă în continuare cu criza economică, PSD a luat o economie stabilizată şi îşi bate joc de ea, cu cele mai urâte populisme, este de părere Lăzăroiu.

„În vreme ce Europa se luptă cu austeritatea, PSD ţipă că nu vrea deficit 0, că vrea pensii şi datorii mai mari. PSD nu e în stare să facă de doi ani un plan de cheltuire a banilor europeni până în 2020, îi face autostradă lui Dragnea până-n poarta casei şi se plânge că Europa i-a dat prea puţini bani, deşi nici pe ăştia nu e în stare să-i cheltuie”, a adăugat acesta.

„Şi atunci mă mai întreb o dată: Ce naiba să caute PSD în Parlamentul European?”, a întrebat Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne