Lăzăroiu: M-am apucat să fac şi strategie politică pentru PNL. Stric orzul pe gâşte

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (onlinestudent.ro)

Pe lângă votul prin corespondenţă, "dacă liberalii ar fi deştepţi" ar face o acţiune şi pe tema justiţiei - revocarea lui Tăriceanu de la şefia Senatului - terminând astfel sesiunea parlamentară cu două acţiuni de anvergură. Chiar dacă aceste acţiuni s-ar solda cu un eşec, măcar ar reuşi să arate că PNL se află în opoziţie şi nu în USL, a opinat analistul politic Sebastian Lăzăroiu.

"PNL a primit critici pentru tema moţiunii de cenzură din iunie: votul prin corespondenţă. Criticii le reproşează că n-au valorificat ocazia pentru a pune din nou pe tapet tema justiţiei, aflată iarăşi sub asaltul lui Ponta şi al lui Tăriceanu. Eu cred că au ales bine tema. Au ocazia să arate că "spăşitul" Ponta din noiembrie şi majoritatea lui n-au dat doi bani pe semnalul de la prezidenţiale şi continua să-i împiedice pe românii din diaspora să voteze. E neimportant dacă moţiunea trece sau nu trece.

Dar, dacă liberalii ar fi deştepţi (am zis vorba mare, nu?), ar face o acţiune şi pe subiectul justiţiei: revocarea lui Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului. Motive sunt nenumărate - încălcarea Constituţiei în cazul Şova, abuz în serviciu în cazul Şova şi atacurile la ICCJ şi DNA. DNA e o instituţie populară. Măcar şi din raţiuni electoraliste liberalii ar trebui să-i sară în apărare pornind demersurile de revocare a lui Tăriceanu", a precizat Sebastian Lăzăroiu.

De altfel, analistul este de părere că Tăriceanu "se va alege 100% cu dosar penal", dar probabil mai durează, aşa că, dacă liberalii ar fi deştepţi, ar declanşa procedurile de acum. Oricum "pesediştii îl vor ţine un braţe şi vor rămâne cu el în braţe când se va începe urmărirea penală."

"Şi ar fi şi un bun test în Senat înainte de moţiunea de cenzură. Ar termina sesiunea parlamentară cu două acţiuni de anvergură. Chiar dacă se vor solda cu eşec, reuşesc să arate că sunt în opoziţie şi nu în USL şi lasă actuala majoritate cu două pietroaie mari de gât: Tăriceanu şi votul prin corespondenţă. Bine, acum m-am apucat să fac şi strategie politică pentru PNL. Stric orzul pe gâşte", a concluzionat Lăzăroiu.

Recomandăm şi Lăzăroiu: În confruntarea dintre justiţie şi politicieni, pierderile de imagine sunt de ambele părţi

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.