La venirea în ţară, Ponta ar putea să dea cu subsemnatul şi în dosarul Herţanu

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Există o foarte mare probabilitate ca, la întoarcerea în ţară, premierul Victor Ponta, în prezent aflat în Turcia pentru îngrijiri medicale, să fie audiat nu doar în dosarul Şova, ci şi în dosarul care sunt inculpaţi Iulian Herţanu, cumnatul premierului, deputatul Sebastian Ghiţă, şeful CJ Prahova Mircea Cosma şi fiul său, deputatul PSD, Vlad Cosma.

Numele premierului Ponta a fost vehiculat de mai multe ori în referatul DNA prin care au fost extinse acuzaţiile faţă de prietenul său Sebastian Ghiţă. Procurorii DNA au arătat că Victor Ponta a fost beneficiarul unor bani obţinuţi în mod ilicit din contracte de achiziţii publice, bani care au fost folosiţi de Sebastian Ghiţă pentru a-i cumpăra voturi în Republica Moldova cu ocazia prezidenţialelor.

"În acelaşi registru infracţional, Ghiţă Sebastian a conceput, iniţiat şi coordonat o activitate de corupere a alegătorilor din Republica Moldova, la alegerile prezidenţiale din anul 2014, în scopul obţinerii de voturi pentru candidatul Ponta Victor Viorel. Suma remisă de inculpat pentru influenţarea opţiunilor electorale a fost în cuantum de 350.000 euro".

Din declaraţiile martorilor de la dosar reiese că premierul ştia de manevrele prietenului său: "Despre acest mod fraudulos de încercare de a câştiga alegerile prezidenţiale pus la punct de Sebastian Ghiţă, avea cunoştinţă inclusiv premierul Victor Ponta".

Mai mult, numele lui Victor Ponta apare din nou în dosar ca făcând presiuni pentru ca firma administrată de cumnatul său, Iulian Herţanu, să primească banii din contractul de la Comarnic.

Adăugând la acest lucru şi faptul că una dintre interdicţiile impuse de procurorii DNA lui Sebastian Ghiţă este de a nu vorbi cu Victor Ponta, lucrurile nu arată deloc bine pentru premierul ţării. O astfel de interdicţie sugerează că şeful PSD ar putea avea calitatea de suspect în dosar, în condiţiile în care a fost beneficiarul direct al manevrelor lui Ghiţă.

În acest context, este foarte probabil ca, la întoarcerea în ţară, premierul Victor Ponta, pus deja sub urmărire penală în dosarul Şova, să facă o vizită şi la sediul DNA din Ploieşti.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne